‘Paralel kurnazlık’a STK’lardan büyük tepki

Bir İstanbul gazetesinin ‘Paralelci Hâkimler Santralı Durdurdu’ haberiyle Bursa Barosu, Akademik Odalar, çevreci kuruluşlar ve DOSAB’ın termik santral projesine eleştirel gözle yaklaşan medyayı ‘paralelci’ yaftasıyla suçlaması Bursa kamuoyunun büyük tepki

‘Paralel kurnazlık’a STK’lardan büyük tepki

Burak Demirci

Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, ‘Termik Santral Karşıtı Platform’ adına projeye karşı açılan davanın avukatlığını üstlenen Erdal Atabek ile projeyle ilgili davada yürütmeyi durdurma kararı veren Bursa 2. İdare Mahkemesi üyelerinin ‘paralelci’ olarak suçlanmasını kınadı. Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin yargıya güvenin giderek azaldığı bir ortamda kenti korumak için doğru bir karar verdiğini belirten Demiröz, ‘Bu tamamen mahkemeyi baskı altında tutmayı amaçlayan bir yaklaşım. Suç bir defa, ahlaki de değil. Meslektaşımıza da hakimlere de paralelci yaftası yapıştırılmak isteniyor’ dedi. ‘Termik Santral Karşıtı Platform’ üyesi sivil toplum kuruluşlarına da ‘paralelci’ yaftası yapıştırıldığını belirten Demiröz, ‘DOSAB girişimine karşı kenti korumaya çalışan kurumları tek tek tanıyorum. Demokrat, yurtsever, hepsi ilerici insanlar. Paralel yapıyla da zerre kadar ilgili olmadıklarına kefalet ederim’ diye konuştu. 

Termik santral projesine karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının başında yer alan Akademik Odalarla Doğader’den de ‘paralelci’ suçlamalarına tepki geldi. 

Söz konusu haberlerin zamanlamasına dikkat çeken Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Remzi Çınar, şunları kaydetti: ‘Zamanlama çok kasıtlı. Pazartesi günü DOSAB’da, santralin yapılacağı bölgede mahkemenin atadığı bilirkişiler tarafından bir keşif gerçekleştirilecek. Bu keşif öncesinde kasıtlı olarak gerek mahkeme heyetini gerek ise keşif heyetini baskı altına almak için gerçekleştirilmiş bir girişim olarak değerlendiriyorum.’

Akademik Odaların büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını belirten Çınar, ‘Hukuk müşavirlerimiz aracılığıyla bir inceleme yaptıktan sonra konuyla ilgili hukusal bir çalışma başlatabileceğimizi düşünüyorum’ dedi.

Sivil toplum kuruluşlarına yönelik yaftalamaların yargıyı etkileme amacı taşıdığını söyleyen Doğader Başkanı Murat Demir de ayrıca kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini belirtti. Termik santral inşaatının başlamadığı gibi henüz ihale sürecinin de tamamlanmadığını kaydeden Demir, ‘Bu insanları terör örgütü üyeliği ile itham ediyorsunuz ve mahkemeye baskı kuruyorsunuz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X