Paralel termik

Bir İstanbul gazetesinde dün yayımlanan haberde, olumlu ÇED raporuna karşın kentin göbeğinde kurulacak termik santralın yargıdan döndüğü ifadelerine yer verildi.

Paralel termik

Haberde, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman öncülüğünde kurulacak olan termik santrala mesafeli duran, sivil toplum kuruluşlarından medyaya kadar bütün kesimler de ‘paralelci’ olarak nitelendirildi. Ancak Bursalılar, termik santral karşıtlarından çok işadamı Ferudun Kahraman’ı tanıyor.

​Daha önce babası Rafet Kahraman ve annesi Macide Kahraman’ın adını taşıyan okulları kurup paralel yapının emrine sunan Ferudun Kahraman, buraların Cemaat üssü olarak kullanılmasını sağladı. Cemaat’e 10 milyon doların üzerinde para yağdıran Kahraman, TUSCON çatışı altında faaliyet gösteren Bursa Girişimci İşadamları Derneği’nde de aktif olarak çalıştı.

 

 

İTİRAFLAR… 

Ferudun Kahraman’ın itiraflarıyla ilgili bilgiler İstanbul gazetesinde şöyle yer aldı: 

“Bursa’nın tanınmış işadamlarından DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, geçmişte yaptırdığı ve Gülen Örgütü’nün eğitim alanında faaliyet gösteren firmalarına bağışladığı okulların isminin değiştirilmesini istedi. Avukatı aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe başvuran Kahraman, paralel yapıya hizmet eden Silm Eğitim Tesisleri İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ihtar çekerek, babasının ve annesinin ismini verdiği okulların adlarını değiştirilmesini talep etti. İşadamının babasının ismini taşıyan Rafet Kahraman Lisesi bir dönem paralel yapının üssü konumundaydı ve tüm toplantılar burada yapılıyordu.​

Gülen Örgütü’ne bir zamanlar yüklü bağışlar yapan işadamı Ferudun Kahraman, 17 ve 25 Aralık’ta yaşanan darbe girişiminin ardından paralel yapının gerçek yüzünü gördü. Bu zamana kadar 10 milyon dolardan fazla maddi yardımda bulunduğunu söyleyen Kahraman, örgütün hizmet hareketi olmadığını anlayınca bağışı kesti. Kendisine yönelik “Bugünler geçecek tekrar eski gücümüzü kazanacağız. Yardımı kesme” telkinlerine aldırmayan Kahraman, önemli görevler aldığı TUSKON çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Girişimci İşadamları Derneği’nden istifa etmişti.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X