‘Paralel yapı’ operasyonu: 34 gözaltı

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan avukat ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.

‘Paralel yapı’ operasyonu: 34 gözaltı

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 57 kişiden 34’ü gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan avukat, akademisyen ve iş adamlarının da aralarında olduğu 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Halen devam eden operasyonda şu ana kadar 34 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun, İzmir’de temmuzda düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu, ele geçirilen 15 yıllık arşivdeki makbuzların incelenmesi sonucu “himmet” adı altında örgüte yüklü miktarda para yardımı yapan, yardım toplayan ve ticari işlemleri organize ettikleri belirlenen şüpheliler hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba’nın da vakıf gayrimenkullerini örgüte usulsüz kullandırdığı suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, soruşturması kapsamında aralarında iş adamları, avukatlar ve bir bürokratın da bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltına alınma talimatı verildiği, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapıldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X