‘Paralel Yapı’ operasyonu’nda 20 kişi serbest bırakıldı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Sivas ve Afyonkarahisar’daki 31 adrese hafta sonu eş zamanlı olarak düzenlenen baskında gözaltına alınan 20 kişinin emniyetteki sorgusu

‘Paralel Yapı’ operasyonu’nda 20 kişi serbest bırakıldı

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltındaki zanlılar sabah saatlerinde topluca Adliye’ye sevk edildi.

 

Nöbetçi Mahkeme’de hâkim karşısına çıkan 20 kişi ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Zanlıların, FETÖ/PDY’nin Bursa’daki ana yönetim yapısını oluşturdukları, örgütün amaçları doğrultusunda üstyapıdan gelen talimatları uygulamaya koydukları ve alt kadrolara ulaştırdıkları, Bursa’daki finans, bürokrasi ve eğitim gibi alanlarda örgütün faaliyetlerini organize ettikleri ve FETÖ/PDY’ye eleman sağladıkları öne sürülüyor.

Soruşturma kapsamında Fetullah Gülen ile örgütün Bursa’daki il ve ilçe imamlarının da aralarında yer aldığı 15 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X