Parasını geri aldı faizini Kızılay’a bağışladı

17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Rıza Sarraf ile birlikte ‘Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek’ ve ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan tutuklanan Abdullah Happani’nin işyerinde ele geçirilen paralar dün faiziyle iade edildi.

Parasını geri aldı faizini Kızılay’a bağışladı

 

Sarraf’ın adamı Happani, ’17 aralık yolsuzluk ve rüşvet ‘ operasyonlarında el konulan 1 milyon lira, 800 bin euro ve 60 bin doları 55 bin liralık faiziyle birlikte, 2 kilo altını da aynen geri aldı. 2 avukat ve 2 koruma ile adliyeye giden Habbani ilk olarak 2 kilogram altını geri aldı. Daha sonra banka şubesine geçen Happani uzun süre burada kaldı. Valize konulan paralar Happani’ye teslim edildi. 5 kişilik grup orta boy bir valiz ve sırt çantasıyla adliyeden ayrıldı.

55 BİN LİRA FAİZ

Bu arada Rıza Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, Abdullah Happani’nin teslim aldığı paraların faizini Kızılay’a bağışladığını açıkladı. Yıldırım, ‘Bu paralar Abdullah Bey’e ait. Rıza Sarraf ile ilgisi yok. Doğan 55 bin TL’lik faizi ise Kızılay’a bağışladı. Bağış işlemi Adliye’deyken yapıldı’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X