Paris katliamının beyni yakalandı!

Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan saldırıların emrini veren isim Belçika’da yakalandı.

Paris katliamının beyni yakalandı!

Fransız yetkililer, başkent Paris’te yapılan saldırıların ardından geniş çaplı soruşturma başlattı. Yetkililer, devam eden incelemelerde saldırganların kimliğini tespit ederken, saldırıların planlayıcısının Abdelhamid Abaaoud olduğunu bildirdi. Fransız yetkililer, Abaaoud’un daha önce kentte önlenen kilise ve hızlı tren saldırısıyla bağlantısı olduğu kaydedildi.

Belçika’da saldırılarla ilgili 7 şüphelinin gözaltına alındığını, bu kişilerin aralarında Abdelhamid Abaaoud’un da olduğunu duyuruldu.

Beşinci ‘canlı bomba’nın da kimliği tespit edildi

Paris Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada Bataclan konser salonundaki saldırganın 1987 doğumlu Fransız vatandaşı Samy Amimour olduğunu duyurdu.

Fransa’da 23 kişi gözaltında

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris’teki saldırıların ardından dün gece ülke çapında 168 polis operasyonu yapıldığını, operasyonlarda 23 kişinin gözaltına alındığını, 31 silah ele geçirildiğini ve 104 kişinin de ev hapsinde tutulmakta olduğunu bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X