Paris operasyonunda üçüncü bir terörist daha öldü

Paris’teki saldırıları düzenleyenlere yönelik çarşamba günü yapılan operasyonda üçüncü bir teröristin daha öldüğünün belirlendiği bildirildi.

Paris operasyonunda üçüncü bir terörist daha öldü

Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde çarşamba sabah düzenlenen ve daha önce iki teröristin öldüğü bildirilen operasyonda üçüncü bir teröristin de öldüğü duyuruldu.

Paris Savcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, operasyonun yapıldığı binadaki enkazda bir kadın teröristin cesedinin daha bulunduğu bildirildi. Kadın teröristin kimliğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Açıklamada ayrıca, polis yetkililerinin operasyon sırasında üzerindeki bombayı patlatarak ölen kadın terörist olduğu değerlendirdiği, Hasna Aitboulahcen’e ait pasaportun da olay yerinde bulunduğu kaydedildi.

Daha önce Paris saldırılarının planlayıcısı olarak bilinen Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud’un da aynı operasyonda öldüğü duyurulmuştu.

Kadın canlı bomba Aitboulahcen’in, Abaaoud’un kuzeni olduğu iddia edilmişti.

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAİŞ terör örgütü üstlenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X