‘Paris savaşta’

Paris’teki terör saldırıları sonrasında Fransa’daki yerel ve bölgesel gazeteler olayı, “Paris’in merkezinde savaş” ve “Paris savaşta” şeklinde ön plana çıkardı.

‘Paris savaşta’

Fransa’daki yerel ve bölgesel gazeteler, bugünkü manşetlerini terörist saldırıya ayırırken, “Paris savaşta” başlığını ön plana çıkardılar.

 

Sol eğilimli Liberation “Paris’te katliam” başlığı ile çıkarken, sağ eğilimli Le Figaro, “Paris’in ortasında savaş” başlığını tercih etti.

 

Le Parisen gazetesi ise başkenti kana bulayan terörist saldırı ile “Paris’te korku dolu gece” yaşandığını yazdı

 

Bu arada ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi Lideri Nicolas Sarkozy yaptığı açıklama ile hükümetin, olağanüstü hal ve sınırların kapatılması uygulamasına tam destek verdiğini bildirdi.

 

Başkentte hayat duracak

 

Paris’i sarsan kanlı terör saldırılarının ardından başkent belediyesi kent ile ilgili bir dizi önemli karar aldı.

 

Savcılık kaynaklarına göre ilk belirlemelere göre 120’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan eş zamanlı terör saldırlarının ardından belediye, başkentteki okulların dışında müze, kütüphane, yüzme havuzu, spor salonları ve halk pazarlarının açılmamasını kararlaştırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X