‘Paris’e gelme’

İsrail’de yayın yapan Haaretz’e göre Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Netanyahu’dan Paris’teki yürüyüşe katılmamasını istedi; Netanyahu buna rağmen yürüyüşte yer aldı.

‘Paris’e gelme’

Gaçetedeki habere göre Hollande’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jacques Audibert, İsrailli mevkidaşı Yossi Cohen ile temasa geçerek, Hollande’ın Netanyahu’nun yürüyüşe katılmamasını tercih edeceğini iletti.

Audibert gerekçe olarak ise, yürüyüşün sadece Fransa halkıyla dayanışma amacıyla yapılmasını ve dikkatlerin İsrail-Filistin meselesi ya da Yahudilerle Müslümanlar arasındaki ilişkiler gibi tartışmalı konulara kaymaması gerektiği gösterdi. Haberin kaynağına göre, Netanyahu ilk başta Hollande’ın bu talebine boyun eğmek zorunda kaldı. Gazete, Fransa’nın aynı talebi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a da ilettiğini ve Abbas’ın da durumu kabul ettiğini öne sürdü.

KARAR DEĞİŞTİRDİ 

Ancak Netanyahu gitmeme kararını siyasi rakipleri olan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennett’in yürüyüşe katılma kararının ardından değiştirdi ve Fransız yetkililere yürüyüşte yer alacağını iletti. Bunun üzerine Fransız yetkililer Mahmud Abbas’ın da yeniden davet edileceğini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X