Paris’te bir restoran Müslümanlara ‘yasak’

Peş peşe düzenlenen IŞİD saldırılarının ardından Müslüman göçmenlerin hedef haline geldiği Fransa’da, burkini yasağı sonrası bu kez ‘Müslümanlara restoran yasağı’ tartışma yarattı.

Paris’te bir restoran Müslümanlara ‘yasak’

Paris’te Michelin yıldızlı bir restoran sahibi ‘tüm Müslümanlar teröristtir’ derken ve başörtülü müşterileri kabul etmezken görüntülendi. Ülke genelinde protesto çağrıları var. Sosyal medyada paylaşılan videoda, restoranın sahibi iki başörtülü kadına ‘Teröristlerin hepsi Müslüman. Tüm Müslümanlar da terörist’ diyor. 

Cumartesi gecesi Tremblay-en-France bölgesinde yaşanan olayın ardından dün gün boyu restoranın önünde protesto gösterileri düzenlenince, restoran sahibi göstericilerden özür dilemek zorunda kaldı Restoran sahibi ayrıca bir arkadaşını Kasım 2015’te Paris’te düzenlenen saldırılar sırasında Bataclan konser salonunda kaybettiği için aşırı tepki gösterdiğini de söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X