Paris’te bir şok daha: Patlayıcı kemer bulundu

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırılarından ardından bir banliyöde patlayıcı kemer bulundu.

Paris’te bir şok daha: Patlayıcı kemer bulundu

Fransız medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Paris’in Montrouge banliyösünde bir çöp tenekesinde üzerinde patlayıcı düzenek olan bir kemer bulunduğu kaydedildi.

Patlayıcı düzeneğin 13 Kasım’daki Paris saldırıları sırasında kullanılan patlayıcılarla benzerlik taşıdığı belirtildi.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da bulunan kemerin, hala polis tarafından aranan Salah Abdeslam’a ait olduğu tahmin ediliyor.

Saldırıların olduğu akşam Salah Abdeslam’ın telefon sinyaline, Paris’in güneyindeki Chatillon yakınlarında rastlandığı kaydedilmiş, Abdeslam’ın 2 arkadaşını arayarak “gelin beni alın dediği” ifade edilmişti.

Saldırıların olduğu akşam ismi henüz arananlar listesinde olmayan Salah Abdeslam, o gece 2 arkadaşının arabasıyla Belçika’ya gitmişti.

Abdeslam kardeşlerden Brahim Abdeslam da 13 Kasım’daki bombalı saldırılarda üzerindeki bombaları patlatarak ölmüştü.

Brüksel’de ikamet eden diğer kardeş Mohamed Abdeslam da saldırılar sonrasında gözaltına alınmış ancak olaylarla ilgisinin olmadığının anlaşılması üzerine serbest bırakılmıştı.

Mohamed Abdeslam, Belçika televizyonuna verdiği mülakatta, aranan kardeşi Salah’ın muhtemelen son anda saldırıdan vazgeçtiğini düşündüğünü söylemişti.

Brüksel’de de pazar gününden bu yana Salah’ı yakalamak için süren terör tehdidi alarmı hayatı durma noktasına getirdi.

Terör tehdidi alarmının yarın da devam edeceği şehirde okullar ikinci bir emre kadar tatil edilirken, kentte metrolar çalışmıyor.

Belçika medyası ise Salah Abdeslam​’ın dün akşamki operasyonlar sırasında Liege’te polisten kaçtığını ve E40 otoyolundan Almanya istikametine doğru gittiğini iddia etti.

Abdeslam’ın yanında Paris’teki intihar saldırıları sırasında kullanılan bombalardan olduğu da öne sürülüyor.

Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi ölmüş, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 351 kişi yaralanmıştı. Paris’te altı noktada art arda gerçekleşen saldırıları gerçekleştiren 7 terörist ölürken, saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X