Paris’te gövde gösterisi

Bursalı tekstilciler Paris’te düzenlenen Premiere Vision Fuarı’na çıkarma yaptı. Sektörde önemli bir üretim altyapısı ve tecrübesi bulunan Bursalı firmaların birbirinden farklı inovatif ürünleri büyük beğeni topladı.

Paris’te gövde gösterisi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında, Bursa’dan 50 kişilik bir heyet, modanın önemli merkezlerinden Paris’te düzenlenen Premiere Vision Fuarı’na katıldı. Kumaş ve ev tekstili ürünlerinin sergilendiği fuara, tekstil sektöründe önemli bir üretim altyapısı ve tecrübesi bulunan Bursalı firmalar damga vurdu. Türkiye’den 70 firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuarda 34 Bursa firması stant açtı. 2018 sonbahar-kış sezonu ürünlerinin görücüye çıktığı organizasyonda, Bursalı firmalar birbirinden çeşitli ve inovatif ürünlerini alıcılara sundu.

ANA OYUNCULARINDAN OLDUK

 

Heyet Başkanı Mustafa Taşdelen, tekstil sektöründe Türk ürünlerinin vazgeçilmez bir konuma yükseldiğini belirterek, “Yıllar önce bu fuara bırakın katılımcı olmayı, ziyaretçi olarak bile geldiğimizde kapıdan çevriliyorduk. Bizim Türk olduğumuzu öğrendiklerinde ‘Özür dileriz. Türkleri fuara almıyoruz’ diyerek bizleri fuara almıyorlardı. Ancak bugün geldiğimiz noktada bu organizasyonun ana oyuncuları artık Türkler oldu. Sektör olarak bu başarının yeterli olmadığını düşüyoruz. Sektörümüzün gelişimi için ilerleme kaydetmeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

TÜRK ÜRÜNLERİNDEN VAZGEÇEMİYORLAR

Sektörde özellikle Uzak Doğu ülkeleri ile ciddi bir rekabet yaşandığını dile getiren Taşdelen, “1995 yılında Çin, Dünya Ticaret Örgütü’ne katıldıktan sonra önündeki engeller kalktı. Bu da Çin’in batıdaki etkisin artırmasına neden oldu. Bu dönemde sektörümüzde bir gerileme oldu. Ancak zamanla Avrupa Türk ürünlerinin kalitesinden vazgeçemediğini fark etti. Türkiye, bu gelişmelerin ardından daha kaliteli ve daha güvenilir bir sevkiyatçı olarak kendisini kanıtlayarak sektörde yeniden yükselişe geçti. Tüm bu gelişmeler sayesinde firmalarımız, bugün bu fuarın ana katılımcılarından birisi haline geldi” şeklinde konuştu. Aynı zamanda BTSO Tekstil Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Taşdelen, sektörde farklı olmak ve trendleri belirlemek için Türkiye’nin katma değeri daha yüksek olan teknik tekstillere yönelik çalışmalarına devam etmesi gerektiğini vurguladı.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPTILAR

Premire Vision Fuarı Heyet Başkanı Mustafa Taşdelen ve Başkan Yardımcısı Berna Kırcı Aşıroğlu, Fransa’daki en önemli ticaret odalarından birisi olan Fransız Türk Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder ve üyeleri ile de bir araya geldi. Fransa’nın ekonomik yapısı ve yatırım imkanları hakkında bilgiler veren Önder, “Firmalarımızın Fransa pazarında yer alması çok önemli. Bunun için de genç tasarımcılarımıza vermiş olduğumuz destekleri artırmalıyız. Firmalarımızın marka değerini yükseltmeli ve yeni teknolojilere adapte olmalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantının ardından BTSO ve Paris Türk Ticaret Odası üyeleri, düzenlenen ikili iş görüşmelerinde bir araya gelerek yeni işbirliklerinin yollarını aradı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X