Paris’te Türk asıllı Elif hayatını kaybetti

Fransa’nın başkenti Paris’te en az 127 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarından sonra ulaşılamayan Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan’dan acı haber geldi.

Paris’te Türk asıllı Elif hayatını kaybetti

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, VRT kanalına yaptığı açıklamada, terör saldırılarında en az iki Belçika vatandaşının öldüğünü söyledi. Belçikalı Bakan, kurbanların isimlerini ise kamuoyuyla paylaşmadı.

Ancak aralarında Le Soir gazetesinin de olduğu Belçika basını, saldırılar sırasında Paris’te oldukları bilinen Milko Jozic ve Elif Doğan çiftinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Belçika’nın Liege bölgesinden olan Doğan ve Jozic, dört aydır Paris’te teröristlerin kalabalığa ateş açtığı Bataclan konser salonu yakınlarında yaşıyordu. Milko Jozic’in eski eşi, arkadaşlarının çiftin yaşadıkları apartmana gittiklerini ancak evde kimsenin olmadığını söyledi.

La Meuse gazetesindeki haberde, Doğan’ın bu sabah Paris’te bir toplantısı olduğu, ancak katılamadığı, Jozic’in de bu sabah Çin’e gideceği ancak check-in yaptırmadığı belirtildi.

Çiftin arkadaşları da sosyal medyada taziye mesajları paylaşarak, üzüntülerini dile getirdi.

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği, saldırılarda ölen ya da yaralanan Türk olmadığını açıklamıştı. Ancak Doğan’ın Belçika vatandaşı olduğu için Türk yetkililerin bilgisi dahilinde olmadığı tahmin ediliyor.

Paris’te dün gece yaklaşık 40 dakika içince altı ayrı noktaya düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda resmi açıklamalara göre 127 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 300 kişinin de yaralandığı saldırıları, terör örgütü IŞİD üstlendi. Yaralılardan 80’inin durumu kritik.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X