Paris’teki ‘infaz’ için dava açılacak

Paris Savcılığı 2013 yılında Paris’te 3 Kürt kadının öldürüldüğü cinayetin tek zanlısı Ömer Güney hakkında dava açılması talebinde bulundu.

Paris’teki ‘infaz’ için dava açılacak

Savcılık, 2013 yılından bu yana devam eden soruşturmanın Ömer Güney’in ‘casusluk faaliyetlerinde bulunduğunu ve Türkiye’de bulunan çok sayıda kişiyle gizli görüşmeler gerçekleştirdiğini ortaya çıkardığını’ kaydetti. 

Ancak dosyada belirtilen casusluk faaliyetleri ve görüşülen kişilerin kimlikleri konusunda ayrıntı verilmedi. 

Adli kaynaklar, 33 yaşındaki Ömer Güney hakkında ‘terör örgütüyle işbirliği içinde cinayet’ suçundan dava açılmasını istedi. Savcılığın talebi sonrasında Ömer Güney hakkında dava açılıp açılmayacağına Paris Mahkemesi Terörle Mücadele Dairesi yargıçları karar verecek. 

Paris’in merkezindeki Kürdistan Enfosmasyon Merkezi’ne Ocak 2013’te gerçekleştirilen saldırıda PKK’nın kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı üç kadın silahla öldürülmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X