‘Partimiz olası ihtimalleri değerlendirecek’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Partimiz seçim sonrası olası ihtimali tamamıyla değerlendirecek. Biz AKP’li bir koalisyonun içerisinde olmayacağımızı ifade ettik” dedi.

‘Partimiz olası ihtimalleri değerlendirecek’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezinde, Seçim Koordinasyon Komisyonu toplantısı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Çözüm Süreci şu veya bu şekilde ilerleyecek ve başarıya ulaşacaktır” diyen Demirtaş, “Hepimizin barışa ihtiyacı vardır. Eski Hükümet adına konuşanların da yeni dönemde daha parlamento, hükümet şekillenmeden çözüm karşıtı, Çözüm Süreci’ni hiçleştiren, Çözüm Sürecini bir taktikmiş gibi ele alan yaklaşımlara prim vermemesi lazım. Türkiye toplumu bizden çözüm bekliyor, umut ederim, herkes biraz daha sabırlı, sağduyulu bir yaklaşımla bütün meseleleri ele alır” değerlendirmesinde bulundu.

“AKP’li bir koalisyonun içerisinde olmayacağız”

“Çözüm Süreci’nin devamı, yeni sivil demokratik bir Anayasa, Seçim Kanunu’nun değişmesi gibi şartlarınız kabul edildiği takdirde dışarıdan bir destek verilebilir mi oluşacak koalisyon ya da senaryolara” sorusu üzerine Demirtaş, “Biz şart falan sürmedik. HDP’nin ortaya koyduğu bir şart, şurt yok. Partimiz bugün, yarın, sonraki gün bütün yetkili kurullarıyla gelişmeleri, seçim sonucunu, seçim sonrası olası ihtimali tamamıyla değerlendirecek. Biz AKP’li bir koalisyonun içerisinde olmayacağımızı ifade ettik, o noktadayız” görüşünü dile getirdi.

“HDP’de emanet oy” olduğu tartışmaları üzerine Demirtaş, Türkiye’nin her yerinde oylarını artırdıklarını  ifade ederek, 81 ilin tamamında oy artırabilen tek parti olduklarını savundu. 

Demirtaş, “Sözümüzün arkasındayız, ‘HDP olarak demokrasi, barışı, özgürlüğü savunmaya devam ediyoruz’ mesajı veriyoruz yoksa ‘HDP emaneten barajı geçmiştir’ diye bir durum yok. HDP çok güçlü bir tabanla barajı aşmıştır ama o yüzde 13’ün içinde 0,1 bile emanet oy varsa biz ona kıymet verdiğimizi, anladığımızı değer verdiğimizi ifade ettik, böyle anlamak lazım.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X