Paşayiğitbey Türbesi törenle hizmete açıldı

Üsküp Fatihi Paşayiğitbey Türbesi de etkinlikler kapsamında düzenlenen törenle açıldı.

Paşayiğitbey Türbesi törenle hizmete açıldı

Aykut GÜNGÖR

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından araştırılarak gün yüzüne çıkartılan, ardından Türker Nakliyat ve Şarık Tara’nın sponsorluğunda restore edilen tesis dün geniş katılımlı bir tören ile halkın hizmetine açıldı. Üsküp Çayır Belediyesi sınırları içerisinde kalan türbenin varlığından haberdar olmadıklarını söyleyen Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve katkı koyan işadamlarına teşekkür etti. Meciti, Türkiye’den Üsküp’e gelecek misafirlerin artık bir nedeni daha olduğunu sözlerine ekledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Üsküp’ü fethederek adalet dağıtan, kardeşlik getiren ecdadın mezarını bularak ortaya çıkartmanın kendileri için büyük önem taşıdığnı kaydetti. Türbe’nin aynı zamanda bir bilim merkezi olarak dileyen herkese hizmet edeceğini belirten Altepe, çalışacak 7 personelin Büyükşehir Belediyesi’nin personeli olacağını vurguladı.

 

Mezarın yerinin tespit edildikten sonra 7 evin satın alınıp mağdur edilmeden mülk sahiplerinin başka yerlere taşınmasının sağlandığını belirten Altepe, yurtdışında bu tür hizmetlerin daha zor olduğunu ancak 11 yıl süren çalışmanın ardından oluşturdukları külliyenin yılarca insanlığa hizmet vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise Paşayiğitbey’in kendilerini 625 yıl öncesine götürdüğünü belirterek, “625 yıl önce bu topraklara daha çok huzur, daha çok barış, daha çok adalet, daha çok medeniyet ve değerler arasında çatışma değil, değerler arasında birlikte geleceği şekillendirme anlayışının bu topraklara serpildiği bir anlayış vardı. Bu nedenle Paşayiğitbey türbesi aslında bir medeniyetin insanlara mesaj vermesidir. İşte kütüphanesiyle, külliyesiyle, medresesiyle burada bir sevgi mesajı, barış mesajı, hoşgörü mesajı, birlikte güçlü olma mesajı vardır. Bu anlamda inanıyorum ki bu tür eserleri hem günyüzüne çıkartmak, hem yaşatmak, hem geleceğe taşımak, hem de gelecek nesillere bu sevgi medeniyetini, hak ve adalet medeniyetini yansıtmaktır. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Türbenin açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Devlet eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtalan, AK Parti Bursa eski Milletvekili Niyazi Pakyürek çok sayıda bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X