Pasif evle fatura derdine son

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Başkanı Tuğba Salman Gürcan, bir yapıda enerji verimliliği esaslarının doğru uygulanmasıyla ısınma ve soğutma için dışarıdan temin edilen enerji ihtiyacının neredeyse sıfırlanabileceğini bildirdi.

Pasif evle fatura derdine son

Pasif evlerin yenilenebilir enerji teknolojileri ve enerji verimliliği tekniklerinin bir arada kullanılmasıyla ortaya çıktığını ve bu yapıların kendi ihtiyaçları kadar enerji üretip tükettiklerini dile getiren Gürcan, şunları kaydetti: “Yüzde 90 ve üzeri enerji tasarrufu sağlanması için dikkat edilmesi gereken 5 bileşen var: Yalıtım, hava sızdırmazlık, ısı köprüleri, pencereler ve ısı geri kazanımlı mekanik havalandırma sistemi. Bu bileşenlerden biri uygulanmazsa yapıda enerji verimliliği tam anlamıyla sağlanmadığı gibi kullanıcıları için de ciddi konfor ve sağlık problemleri doğar. Pasif ev konseptinin enerji verimliliği esaslı bu 5 bileşeni bir arada uygulandığı takdirde yapının ısınma ve soğutma için ihtiyaç duyduğu enerji neredeyse sıfırlanır. Ardından dahil edilen ısı pompası veya güneş panelleri gibi yenilenebilir ve çevre dostu enerji sistemleri ile şebekeden bağımsız, faturasız evler inşa etmek mümkün. Yönetmelik süreci hızlandırılmalı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X