Pastırma satışlarında gurbetçi beklentisi

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, havaların ısınmasıyla pastırma ve sucuk satışlarının durma noktasına geldiğini, bu durgunluğu gurbetçilerin yaptığı alışverişlerle aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Pastırma satışlarında gurbetçi beklentisi

İnsanların sarımsak ve çemen kokusu nedeniyle yaz aylarında pastırma ve sucuğa ilgi göstermediğini belirten Ünlü, kış mevsiminin bitmesiyle esnafın işinin de azaldığını kaydetti. 

Ünlü, ”Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız mayıs ayından itibaren memleketlerine dönmeye başlıyor. Yurt dışında tadamadıkları lezzetleri de 1,5-2 aylık zaman diliminde tatmak istiyor. Bizim de durma noktasına gelen satışlarımızda gurbetçilerimiz sayesinde hareketlilik yaşanıyor. Tadımlık değil doyumluk alışveriş yapıyorlar. Tüm sektörlerde olduğu gibi gurbetçi vatandaşlarımız bizim sektörün de özellikle yaz döneminde olmazsa olmazıdır. Eğer gurbetçilerimiz olmasa pastırma ve sucuk esnafı yaz döneminde çok ciddi anlamda sıkıntı yaşar. Gurbetçiler yaptıkları alışverişle bu sıkıntının da önüne geçmiş oluyor. Kayseri’de üretilen pastırmanın büyük bir kısmı gurbetçilerin geldiği dönemlerde satılıyor” dedi. 

Satışların gurbetçilerin dönüş zamanı olan haziran-temmuz aylarında en üst seviyeye çıktığına işaret eden Ünlü, gurbetçilerin tatilden dönerken de pastırma sucuk alışverişi yaparak yaşadıkları ülkeye götürdüklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X