Patates ekimi iki katına çıktı

Türkiye’nin önemli patates üretim merkezlerinden olan İnegöl’de üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıl 3 bin dönüme kadar düşen patates ekimi, bu yıl 2 katına çıktı.

Patates ekimi iki katına çıktı

İnegöl üreticisi Rusya’ya ambargo uygulanmasından dolayı elmalar depolarda kalınca bu yıl yine patatese yöneldi.

Bölgede patates ekim tüm hızıyla devam ederken,  Mesudiye Mahallesi’ nde devam eden patates ekimini yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ilçede daha önce 15-20 bin dönüm ekilen patatesin bugü 3 bin dönüme kadar gerilediğini belirtti. Çelik,’ Bu yıl 6 bin dönüm civarında ekim yapılıyor. Geçen sene de biliyorsunuz patates para yapmıştı. Şu anda tezgahlarda fiyatı 2-3 liradan aşağıya patates yok. İnşallah bu sene çiftçimize bu yansır, çiftçimiz para kazanır’dedi.  

‘UCUZ PATATESE VEDA’

Patates üreticileri de Rusya’ya ambargo uygulanmasından dolayı elmaların  depolarda kaldığını ve bu nedenle de bölge çiftçisinin yine patatese yöneldiğini belirti. Yeni Hal Yasası ile birlikte tüm ürünlerin Meyve Hal’ine girmek zorunda olduğunu ifade eden üreticiler, bunun da doğal olarak fiyatın yükselmesine neden olduğunu ve dolayısıyla ucuz patates döneminin sona erdiğini öne sürdüler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X