Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Patatesi hastalık vurdu

Türkiye’nin patates üretiminin 5’te birini karşılayan Niğde’de üreticileri, halk arasında geç yanıklık hastalığı olarak bilinen ‘mildiyö’ vurdu.

Türkiye'nin patates üretiminin 5'te birini karşılayan Niğde'de üreticileri, halk arasında

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, hastalık nedeniyle rekoltenin düşeceğini ve buna bağlı olarak da patates fiyatlarını yükselebileceğini söyledi. Mildiyö hastalığının geçen temmuz ayında fark edildiğini belirten Kenar, teşhiste geç kalındığı için hastalığa karşı başlatılan ilaçlı mücadelenin sonuçsuz kaldığını söyledi. Kenar, 20 bin dekarlık bir alanda ekimi yapılan patatesin eylül ayının ortalarında hasat edileceğini ve hastalıktan önce beklenen rekoltenin yaklaşık 1 milyon ton olduğunu vurguladı.

FİYATLAR YÜKSELECEK

Mildiyö hastalığının ekili alanların yarısına yakınında etkili olduğunu dile getiren Kenar, hastalık nedeniyle 600 bin ton civarında bir rekolte beklediklerini kaydetti. Veli Kenar, rekolte düşüklüğünün fiyatlara da yansıyacağını vurgulayarak, “Şu anda bazı tarlalarda hasat başladı ve kilosu 60 ile 65 kuruşa satılıyor. Eylül ayının ortalarına doğru hasadın tam başlamasıyla birlikte patatesin fiyatının tarlada 1 ile 1.5 liraya kadar çıkması bekleniyor. Bunun anlamı, patatesin pazarlarda ve marketlerdeki fiyatı yine yüksek olacak” dedi.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye'ye yerleşen ancak son 3 takvim yılında ülkede ikametgahı ve
Sıradaki Haber Yurt dışından elde edilen kazançlara vergi istisnası