Patlama piyasaları da sarstı

Suruç’taki patlamanın yarattığı tedirginlik borsada satışları beraberinde getirirken doların değerlenmesine neden oldu.

Patlama piyasaları da sarstı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde saat 11.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı patlamada şu ana kadar 28 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100’e yakın da yaralı olduğunu açıkladı. 

Suruçtaki patlamanın yarattığı tedirginlik piyasalara da yansıdı. TL dolar karşısında negatif ayrışırken, zaten negatif bir seyir izleyen borsada satışlar hız kazandı. 

Bugün güne 2.66 civarında başlayan dolar/TL, patlama haberinin gelmesi sonrasında bir anda 2.69 seviyesinin üzerine çıktı. 2.6934’ü gören dolar, şu dakikalarda 2,69 seviyelerinde hareket ediyor. 

Başbakan Davutoğlu’nun il teşkilatlarına erken seçime hazır olun mesajı ile ilk seansı yüzde 1,21 düşüşle 81.790 puandan tamamlayan borsa ise, patlama haberi sonrası ikinci seansa satışları sürdürerek başladı. Endeks, ikinci seansa (yüzde 0,44) 360 puan düşüşle 81.429,94 puandan başladı. Borsada şu dakikalarda işlemler 81.200 puan seviyesinin hemen üzerinde gerçekleşirken, günlük kayıp yüzde 2’ye yaklaştı.

Diğer taraftan, gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 0,41 yükselişle yüzde 9,68 seviyesine çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X