Patronlar erken seçim tartışmasından rahatsız

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, erken seçim tartışmalarından hızla uzaklaşılarak, temsil gücü yüksek yeni hükümete odaklanılması gerektiğini bildirdi.

Patronlar erken seçim tartışmasından rahatsız

Baylan, 7 Haziran seçimleri sonrası sürdürülen yeni hükümet kurma çalışmaları ve Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı ile ilgili bir açıklama yaptı. 

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin yüksek bir katılıma sahne olmasını ve seçmen iradesinin büyük bir oranla parlamentoya yansımasını demokrasinin işleyişi açısından oldukça önemsediklerini belirten Baylan, ”Hepimizin bildiği üzere seçmen iradesi, siyasi partilere tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermemiştir. Oluşan meclis aritmetiğine bakıldığında, dört siyasi parti içerisinden hızlı bir koalisyonun çıkması ülkenin önceliği haline gelmiştir. Bu gerçeği göz önünde tutarak tüm partilerin yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket ettiğine ve güçlü, kalıcı bir hükümetin hızla kurulması için çaba gösterdiğine samimiyetle inanmak istiyoruz” dedi.

DEMOKRASİ DE GELİŞMEZ

İş dünyası olarak bir koalisyon tercihlerinin olmadığının altını çizen Baylan, ”Oluşturulacak yeni hükümetten demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyimizi arttıracak hamleler bekliyoruz. Zira demokrasi ikliminin gelişmediği ve sosyal barışın olmadığı bir ortamda ekonominin de gelişme alanı bulamayacağı hepimizin malumudur” diye konuştu.

ÖNCELİKLERİMİZ DİKKATE ALINMALI

Türkiye’nin önümüzdeki dönemde erken seçim tartışmalarından hızla uzaklaşarak huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmuş bir şekilde, temsil gücü yüksek yeni hükümete odaklanması gerektiğini anlatan BUSİAD Başkanı Baylan, şöyle devam etti: 

”Karşılıklı anlayış ve iş birliği ile yol alacak yeni hükümetin, oluşturacağı programda iş dünyasının önceliklerini de dikkate almasını arzu ediyoruz. İş dünyasının söz konusu beklentileri ışığında uzlaşma arayışının ısrarla sürdürülmesini ve bir hükümet kurma yönündeki çalışmaların mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasını diliyoruz.”

DEMİREL MİNNETLE ANILACAK

BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Türk siyasetine damga vurmuş olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefat haberini büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını söyledi. 

”Türkiye siyasi tarihinde derin izler bırakmış, ülke ekonomisinin gelişmesi ve kalkınma adına önemli katkılar yapmış büyük bir liderini kaybetti” diyen Baylan, Türk halkının Süleyman Demirel’in yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağını ve kendisini her zaman minnetle anacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X