Patronların mesleki eğitim atağı

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), meslek liselerinin daha prestijli hale gelmesi ve iş dünyasının talep ettiği nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması için bir proje başlatıyor.

Patronların mesleki eğitim atağı

ASLIHAN AYDIN

 

Projenin paydaşları arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Bosch, Borçelik ve Coşkunöz Eğitim Vakfı da yer alıyor. Proje kapsamında, belirlenen bir pilot okulda, sektörlerin taleplerine göre eğitim programları düzenlenecek ve bu doğrultuda meslek liselerinin sektör meslek lisesi haline getirilmesi, gerekirse yeni bölümlerin açılması ve ikili meslek eğitiminde staj kavramının iyileştirilmesi amaçlanıyor. 

Konuyla ilgili dün BUSİAD Evi’nde düzenlenen basın toplantısında BUSİAD Başkanı Günal Baylan, meslek liselerinde eğitim almış, sanayi alt yapısını tanıyan kişilerin ülke sanayisine büyük katkı yapabileceğini vurguladı ve ekledi: ”Gençlerin artık düşük puan nedeniyle değil meslek sahibi olmak için söz konusu liseleri tercih etmeleri gerekiyor.

ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ YERİ

Projenin ilk basamağı olarak meslek liselerinde eğilim anketi düzenlediklerini dile getiren Baylan, meslek liselerine üniversiteye geçiş yeri olarak bakıldığını kaydetti. Baylan, “Bizim yaptığımız ankete göre öğrenciler mavi yakalı olmak istemiyor. Daha dolgun bir ücrete çalışmak istiyorlar. Meslek liselerini önemsemedikleri için üniversite tercihlerini kullanıyorlar. Daha büyük bir havuza düşen öğrenciler, işsizlik ordusuna katılmış oluyorlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X