Patronunun parasını gasp edip yakalanan Azeri, kimliğini gizlemiş

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde tarım ilaçları satan işyerinde çalışan Azerbaycan uyruklu 23 yaşındaki Dılgam Baghirov ve 3 arkadaşı, işyeri sahibi 49 yaşındaki Ekrem Sancar’ın ellerini ve ayaklarını bağlayıp üzerindeki çekler ile cebindeki paralarını gasp

Patronunun parasını gasp edip yakalanan Azeri, kimliğini gizlemiş

Orhangazi’de tarım ilaçları satan Ekrem Sancar bir süre önce kendisini Bilge Bağrol olarak tanıtan Azeri uyruklu Dılgam Baghirov işe aldı. Sancar, dün kendisine ait arazinin ilaçlanması için Baghirov ile zeytin bahçesine gitti.

İddiaya göre, Sancar, Baghirov’un “Üç arkadaşım çalışmak istiyor. İş bulamıyor. Seninle görüşmek istiyor” teklifini kabul etti.

Baghirov’un telefon ederek çağırdığı üç kişi kısa sürede belirtilen yere geldi. Baghirov ve gelen üç kişi, iddiaya göre Sancar’ı önce dövdü, sonra ellerini ve ayaklarını bağlayıp cebindeki para, kredi kartı ve çeklerini aldı.

Daha sonra da 10 ALL 09 plakalı kamyonetini gasp ettikleri Ekrem Sancar’ı, araca zorla bindirip mezbahane yakınlarında dere kenarına atıp kaçtı. Şifresini öğrendikleri kredi kartıyla ATM’den  para da çeken 4 kişi, kamyoneti bırakıp taksiye binerek Orhangazi’den ayrıldı.

POLİS TAKSİ ŞOFÖRÜYLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Vatandaşların görüp haber vermesi sonucu hastaneye kaldırılan Sancar’ın ifadesini alap polis jandarma ile birlikte yaptığı çalışmada önce şüphelilerin bindikleri taksinin plakasını belirledi. Daha sonra cep telefonu ile konuştukları sürücüden, Atatürk Havalimanı’na yanaştıklarını öğrendi. Bunun üzerine havalimanı polisi uyarılınca 4 kişi yakalandı.

Azeri Dılgam Baghirov ile birlikte yine Azeri uyruklu Mahal Ahmadov (26), Şhadat Bayramov (23) ve Rashad Valizade (23) Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından buradan teslim alınarak Orhangazi’ye getirildi. Yapılan ilk araştırmada, Bilge Bağrol olarak tanıtan Dılgam Baghirov’un çalıştığı süre içinde Azeri kimliğini gizlediği anlaşıldı.

4 şüpheli emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye çıkarılacak. Toplam 33 bin lira ve çekleri alınan Ekrem Sancar ise, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X