PAÜ’de Çalışma Hayatı İle Verimlilik Arasındaki Bağlantı Ele Alındı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü işbirl…

PAÜ’de Çalışma Hayatı İle Verimlilik Arasındaki Bağlantı Ele Alındı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü işbirliği ile ‘Çalışma Hayatı ve Verimlilik Sempozyumu’ gerçekleştirildi. Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyum, Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nın teşekkür konuşmasıyla başladı. Sempozyumun ilk oturumunda çalışma hayatının dönüşümü ele alındı. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz konuşmasında, aşırı çalıştırma uygulamalarının nasıl negatif verimlilik etkileri yarattığını ampirik bulgularıyla ortaya koydu. Türkiye’de OECD ülkeleri ile karşılaştırıldığında haftalık fiili çalışma saatlerinin aşırı yüksek olduğu, çalışma saatlerinin sınırlandırılması ve zaman içinde düşürülmesi yoluyla verimlilik kazançları elde edileceği belirtildi. İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sinan Alçın göçmen işçilerin Türkiye ekonomisine ve verimliliğe olan etkilerini incelediği sunumunda, tam olarak eşit çalışma şartları sağlanmasının, Türkiye’nin yeni tanıştığı göçmen işçiler sorununun uzun vadede ekonomik ve toplumsal hayat açısından en sağlıklı ve kalıcı çözüm olacağını ortaya koydu. İlk oturumun son sunumunda, çalışma hayatının dönüşümünü ekolojist yaklaşımlar açısından ele alan Verimlilik Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ahmet Emre Çoban tarihsel süreç ve etkileri açısından çalışma hayatında çevresel politikaların yansımaları ve en güncel yaklaşım olan “Yeşil İş” kavramını açıkladı. ‘Kadının İşgücüne Katılımının Önündeki Engeller ve Çözüm Arayışları’ başlıklı ikinci oturumda PAÜ İktisat Bölümünden Prof. Dr. Ensar Yeşilyurt, sektörler itibarıyle kadın istihdamı ve verimlilik düzeylerini, karşılaştırmalar temeline katma değer-üretim kavramına dayandırarak açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X