Pazar renklendi ama fiyatlar cep yakıyor

Mart ayı ile birlikte pazar tezgahlarında çeşit arttı. Ancak özellikle yeni meyve sebzelerin fiyatların oldukça yüksek. Çilek 8-10 liradan, çağla 300 gramı 10 liradan, fasulye 15 liradan, sivri biber de 12 liradan alıcı bekliyor.

Pazar renklendi ama fiyatlar cep yakıyor

ASLIHAN AYDIN

Pazar, yeni sezon meyveleriyle renklendi. Karpuz, kavun, çağla, çilek tezgahlarda yerini alırken, etiketlerdeki yüksek rakamlar dikkat çekiyor.

İhsaniye’de kurulan Cumartesi Pazarı’nda, çilek 8-10 lira, elma 2,5-4 lira, portakal da 2,5-3,5 lira arasında alıcı buldu. Yeni çıkan kavun 15 liralık kilogram fiyatı ile dikkat çekerken, Yemen karpuzu kilogramı 5 liradan satıldı.

300 gramlık paketlerde tüketicilerin beğenisine sunulan çağlanın üzerine 10 liralık etiket konuldu. Mandalinanın fiyatı 4-5 lira arasında değişirken, iki hafta önce 5 lira olan nar 7 liraya yükseldi. Üzümün kilogramı 10 liradan satışa çıktı.

EN ÇOK İLGİ PORTAKALA

Pazarcı Abdurrahim Özdemir, tezgahta en çok portakala ilgi olduğunu belirterek, “Diğer meyvelere göre daha uygun ve mevsimi olduğu için çok tercih ediliyor. Elma normal şartlara göre pahalı; o Hindistan’a gidiyor. İç pazarda az” dedi. Pazarcı Metin Yetkin, ithal muzun fiyatının 9 liraya kadar çıktığına işaret ederek, yerli muzun fiyatının da 6-7 lira arasında değiştiğini söyledi. Yetkin, hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesinin meyve için tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, “Bunun yanı sıra insanlar pazara daha az çıkıyor. İşlerimiz iyi değil” diye konuştu. 

FASULYENİN KİLOGRAMI 15 LİRA

Pazarda yeni yeni yerini alan fasulye ise kilosu 15 liradan satışa sunulurken, domates 2,5-4 lira, bakla 5 lira, pırasa 2 lira, ıspanak 3 lira, sivri biber 10-12 lira arasında alıcı buldu. Pazarcı Suat Toktaş, haftaya fiyatların biraz daha düşmesini beklediklerini kaydetti. 

KARNABAHAR CEP YAKIYOR

Karnabahar ve brokoli zamlı fiyatıyla dikkat çekti. Pazarcı Şefik Akman, bu sezon ılıman geçtiği için söz konusu ürünlerin azaldığını ifade ederek, “İsabey ve Kumlukalan’da çokça yetişirdi. Ancak ihraç için bile pek yok. Ürün olmadığı için fiyatları yükseldi. Tane fiyatları 7-8 lira arasında değişiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X