Pazarda değişim zamanı

Mandalina, lahana ve pırasa tezgahlarda yerini alırken, son günlerde en çok talep edilen ürünlerin başında turşuluklar geliyor.

Pazarda değişim zamanı

ASLIHAN AYDIN

Sonbaharın gelmesiyle birlikte yazlık sebze ve meyveler yerini yavaş yavaş yeni sezonun ürünlerine bırakıyor.

Osmangazi’deki Çarşamba Pazarı’nda kışın habercilerinden mandalina tezgahlarda yerini aldı. İlk çıktığında 3-4 liradan satılan mandalina, 2,5 liradan alıcı buluyor. Lahanaya 2-3 liralık etiket konurken, ıspanak 3-4 liradan, karnabahar ise 3-5 liradan filelere giriyor. Domateste ise indirimli dönem hala devam ediyor. Pazarda bir kilogram domatesi 50 kuruş ile 2 lira arasında değişen fiyatlardan almak mümkün oluyor. Pazarcı esnafı bu yıl domateste bolluk yaşandığı için fiyatlarda hala yükselme olmadığını belirtiyor. Taze fasulyenin kilosu 3-4 liradan satılırken, bamya 3-7 liradan patlıcan ise 1,5 liradan alıcı bekliyor.

BİBERE YAĞMUR ZAMMI

Pazarcı Mevlüt Aslan, şeftalinin 5 liraya çıktığını dile getirirken, “Bu sene pek fiyatı düşmedi. Bahçelerden ürün az geldi” dedi. Pazarcı Mehmet Üney ise haftanın yağışlı geçmesinden dolayı biberin fiyatında 1 lira, marulun fiyatın da 50 kuruş yükseliş olduğunu kaydetti. Üney, “Yağıştan dolayı bahçelerden ürün toplanamadı. Hale az ürün gelince fiyat artı. Şu anda biber 2,5 ile 4 liradan, marul 1,5 ile 2 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor” dedi. Bu arada pazarda üzüm 3 lira, incir ise 4 lira etiketle alıcı bekliyor.

TURŞU SEZONU AÇILDI

Turşu için gerekli olan malzemeler de pazarda yerini aldı. Pazarcı Mustafa Kaya, vatandaşların turşuluk ürünlere ilgi gösterdiğini belirtti. Turşuluk domates, acur ve kelek 1,5 liradan satışa sunulurken, salatalık ise 2 liradan tezgahlarda yerini alıyor. Havucun fiyatı ise 3 liradan 2 liraya düştü.

PAZARCI MARKETÇİYE KIZGIN

Pazarcı Kemal Güllü, pazarın olduğu gün çevrede bulunan marketlerin sebze ve meyve fiyatlarını düşürmesinden şikayet etti. Marketlerin işlerini çok etkilediğini anlatan Güllü, “Tek kalem satmadıkları için müşteriyi bir şekilde çekmek istiyorlar. Fakat bizim ürünlerimizin hepsi günlük, markette bu olanak yok” diye konuştu.

İŞTE SON FİYATLAR

Ürün adı   Fiyat (TL)

Ispanak    3-4

Taze fasulye    3-4

Domates    0,50-2

Biber    2,5-4

Patlıcan    1,5

Pırasa    2

Barbunya    3

Soğan    1

Patates    1,25-1,50

Havuç    2

Lahana (tane)    2-3

Üzüm    3

İncir    4

Mandalina    2,5

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X