Pazarda etiketler bir türlü düşmüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve hükümet enflasyonla mücadele kapsamında gıda fiyatlarını makul seviyelerde tutmaya çalışırken, pazar tezgahlarında yüksek etiketler dikkat çekiyor.

Pazarda etiketler bir türlü düşmüyor

ASLIHAN AYDIN

 

İhsaniye Pazarı’nda dün domatesin fiyatı kalitesine göre 1-2,5 lira arasında değişirken, salatalık 3-4, patlıcan ve kabak 2, dolmabiberi 3, biber 3-5, fasulye 5 liradan alıcı buldu. Şeftali 3-5 liradan satılırken, incirin üzerine 5-8 lira arasında değişen etiketler konuldu. Kayısının fiyatı 6-8 lira arasında değişti. Yaklaşık 2 hafta önce tezgaha inen armut 4 liradan satılırken, üzüm için 3-5 lira, karpuz için de 1-1,5 lira talep edildi.

AŞIRI SICAK VE DOLU ETKİSİ

Pazarcı Şefik Akman, marulun tarlada yandığını dile getirerek, “Söz konusu ürün bu mevsimde 1 lira olması gerekirken maalesef 2-3 liradan satılıyor” dedi. Pazarcı Özgür Coşkun ise Karacabey’deki dolu nedeniyle yağ biberinin fiyatının çok artığına dikkat çekerek, “Salça yapma zamanı geldi. Bu zamanda yağ biberi en çok 2-2,5 lira oluyordu. Ancak tarlada zarar büyük. Tonlarca mahsul zarar gördü. Fiyatların en fazla 1 lira düşmesini bekliyoruz. Salçalık domates de doludan olumsuz etkilendi” diye konuştu.

Aşırı sıcak, dolu derken sebze meyve yine cep yakmaya başladı. İhsaniye’de dün domatesin fiyatı 1-2,5, salatalığın 3-4, biberin 3-5, marulun 2-3 lira arasında değişti. Fasulye ve şeftalinin üzerine 5 liralık etiket konuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X