Pazarda etiketler değişiyor

Yazı aratmayan havaya rağmen kış ayı öncesinde bazı ürünler zamlanmaya başladı. Domates 2,5-3 liraya, sivri biber 6 liraya, yeşil soğan 1,5 liraya, ıspanak ise 3 liraya yükseldi.

Pazarda etiketler değişiyor

ASLIHAN AYDIN

Kış mevsimine sayılı günler kala pazarda, yaz meyvesi ve sebzesi olarak bilinen ürünlerin fiyatları yavaş yavaş yükselmeye başladı. İki hafta öncesine kadar fiyatı 1,5 lira olan domates, 2,5-3 liraya yükseldi.

Çarşamba Pazarı’nda, patlıcan 1,5 liradan, taze fasulye 3 liradan, pırasa 1,5 liradan, nar 1,50-2 liradan, üzüm 3-4 liradan, portakal, 1,50-2 liradan, elma 2,5 liradan satışa sunuluyor. Mevsim nedeniyle üretimde tarlanın yerini seraların almaya başlamasıyla domatesin fiyatı arttı. Pazarcı Engin Candemir, domatesin ihracata gittiğini belirterek, ”Bu nedenle iç piyasada azaldı. Aynı zamanda tarlada mevsim nedeniyle pek kalmadı. 2 hafta öncesine kadar 1,5 lirayken, şimdi 2,5 liraya yükseldi. Ay sonuna kadar fiyatının 3 lira seviyelerinde gitmesini bekliyoruz” dedi. Candemir, seralarda bolca üretilen salatalığın fiyatının ise 1,5 liraya düştüğünü vurguladı.

MUZ VE MANDALİNA BOL

Pazarcı Hüseyin Arpa, mandalinanın 1,25-2 liraya satıldığını ifade ederek, ”Bu ürünün fiyatının kış mevsiminde 75 kuruşa kadar gerilemesini bekliyoruz” diye konuştu. Bu arada muzun fiyatı 3-3,5 liraya kadar düşerken, müşterilerin ilgisi de arttı. Pazarcı Yasin Şık, geçen yıl bu vakitlerde yerli muzun 5 liraya satıldığını hatırlatarak, ”Uzun zamandır fiyatı bu kadar düşmemişti. İhracata gitmediği için piyasada yoğunluk oldu. Kalitesine göre yerli muz, en fazla 3,5 liraya alınabilir. İthal muz ise 6,5 liraya satılırken, şimdi 5 liraya geriledi” ifadelerini kullandı.

YEŞİL SOĞAN 1,5 LİRA

Marulun tanesi 1,5 liraya tezgahlarda yerini alırken, yeşil soğanın demedi 50 kuruş artışla 1,5 liraya satılıyor. Pazarcı Numan Yıldırım, 3-4 gündür yeşil soğanın piyasada az bulunmasından yakındı. Öte yandan mevsimin en önemli ürünleri arasında yer alan kestane yüksek fiyatı ile dikkat çekiyor. Kestane kebap hayalleri kurların 1 kilosu için ortalama 10-12 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Kaliteli ve iri kestanenin üzerine ise 15 liralık etiket konuyor. 

ISPANAĞA TALEP YÜKSEK

Pazarcı Mustafa Kaya, ıspanak için çok talep olduğuna dikkat çekerek, ”Fakat köylü geçen yıla göre az ekim yaptı. Bunun sonucunda kilogra fiyat 3 liraya ulaştı” dedi. Bu arada sivribiberin fiyatı kış öncesinde düşük fiyatları ile dikkat çeken Çarşamba Pazarı’nda 6 liraya ulaştı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X