Pazarda fiyatlar ateş pahası

Rusya ile yaşanan uçak krizinin getirdiği indirim kısa sürdü. Dün soğuk hava altında kurulan pazar tezgahlarının üzerine konulan etiketler görenleri şoke etti. Domatesin fiyatı 3 liradan 5 liraya çıktı. Fasulye 8 liradan satıldı.

Pazarda fiyatlar ateş pahası

ASLIHAN AYDIN

Soğuk hava, sebze ve meyve fiyatlarını uçurdu. Pazarcılar işlerin azlığından yakınırken, vatandaşlar yükselen fiyatlardan şikayet ediyor.

İhsaniye’deki Cumartesi Pazarı’nda, salatalık 3-4 liradan, ıspanak 3 liradan, pırasa (demeti) 2 liradan satıldı. Domates 3 liradan 5 liraya yükselirken, kabak ve patlıcanın kilogram fiyatı da 3,5 liradan 5 liraya çıktı. Fasulye ise 8 liralık etiketle pazarın en pahalı ürünleri arasında yer aldı. Pazarcı Suat Toktaş, ”Rusya’ya ihracat kesilse de Irak, Ukrayna ve Gürcistan’a ürünler gönderiliyor. Rusya’ya da Gürcistan üzerinden ürün gidiyor. Geçtiğimiz günlerde ihracat azalacağı için piyasada sebze ve meyvelerin bol olacağı söylense de  ihracata farklı yollarla ürün gitmeye devam ediyor. Kışın etkisiyle bu hafta bir çok ürün zamlandı” diye konuştu. 

KARNABAHAR 4 LİRA

Marulun tanesi, havucun kilgramı 2 liradan alıcı beklerken, lahana 4 liradan satıldı. Kış mevsiminin tercih edilen sebzelerinden karnabahar da yüksek fiyatı ile dikkat çekti. Karnabaharın tanesi 4-5 liradan alıcı buldu.

YEDİVEREN ÇİLEĞİ 14 LİRA

Pazarcılar, bu mevsimde yetişen yediveren çileğinin 14 liraya satıldığını belirtirken, bu ürünü daha çok çocukların ve hamilelerin tercih ettiğini vurguladı. Mandalina ve portakalın fiyatı 1,5 ile 3 lira arasında değişirken, deveci armutu 5 lira, ayva ise 2-2,5 lira etiketle tezgahta yerini aldı. 

İŞTE SON FİYATLAR (TL)

Domates 3,5-5

Salatalık 3-4

Sivri biber 8

Dolma biber 5

Kabak 3

Mandalina 1,5-3

Portakal 1,5-3 

Muz 3-5

Elma 2-2,5

Ayva 2-2,5

Yeşil Soğan 1,5 (demet)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X