Pazardaki ürün güvenilir

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Prof. Dr. Masum Burak, gıda güvenliğinin tüm dünya için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Pazardaki ürün güvenilir

Gıdanın bütün dünyada ihtiyaç olduğunu ve üretimin artırılması gerektiğini ifade eden Burak, aynı zamanda kalitenin de yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Burak, Türkiye’nin bu konuda ciddi çalışmalara imza attığını kaydederek, gıda güvenliğinin esası olan tarımsal üretim hasılasının 61 milyar dolara çıktığını vurguladı. Burak, Türkiye’nin tarımsal gayri safi hasılada Avrupa’da ilk, dünyada 7. sıraya yükseldiğini dile getirdi. 

TÜRKİYE İYİ NOKTADA

Prof. Dr. Masum Burak, gıda güvenliği konusunda Türkiye’nin iyi bir noktada olduğuna dikkat çekti. Sadece ihraç edilen ürünün değil, pazar yerinde satışa sunularak yurtiçinde tüketilen sebze ve meyvenin de güvenilir olduğunu dile getiren Burak, ‘Vatandaşta bizim daha kalitesiz ürünü tükettiğimiz yönünde bir algı var. Yediğimiz gıdalar ihraç etsek de etmesek de aynı prosedürden geçiyor. Pazardaki ürünler de son derece güvenilir, oradan alıp yiyebilirsiniz’ dedi.

EN ÇOK ŞİKAYET BOZUK GIDADA

Güvenilir gıda konusunda vatandaşların şikayetlerini Gıda Hattı’na iletebildiğini hatırlatan Burak, söz konusu hatta şikayetlerin en çok bozuk gıda satan işletmelerden geldiğini söyledi. Burak, Türkiye’nin tarımsal kalkınma, güvenli ve güvenilir gıda konusunda çok sayıda ülkeye örnek olduğunu ifade etti. Türkiye’den ihraç edilen gıdanın güvenle tüketildiğini belirten Burak, ’10 sene önce ihraçta sıkıntılarımız vardı ama bugün Rusya, en güvenilir gıdaların Türkiye’den geldiğine ilişkin deklarasyonda bulundu’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X