Pazarın ateşi yükselecek

Kışın kendini göstermeye başlamasıyla pazarlarda fiyat etiketleri de değişti. Yaz ürünlerinin yavaş yavaş kalktığı tezgahlarda, ıspanak ve karnabahar gibi ürünler yerini aldı. Pazarcılar, önümüzdeki günlerde fiyat artışları beklediklerini belirtti.

Pazarın ateşi yükselecek

DERYA DEMİR PINAR

Havaların soğumasıyla birlikte kış sebze ve meyveleri tezgahlardaki yerini aldı. Semt pazarlarında fiyatlar cep yakarken, pazarcılar işlerin az olmasından şikayet ediyor. Gökdere’de kurulan cuma  pazarında salatalık 5 liradan, sivri biber 10 liradan, nar 5 liradan satışa sunulurken, üzüm ise 7,5 liradan alıcı buluyor. Portakal ve mandalina 3,5 liradan satılıyor. Pazarcı Gürkan Güler, ‘’Meyve fiyatlarında şu anda herhangi bir artış yok. Mandalina ve portakal fiyatları gayet makul. Ancak ilerleyen süreçte artış bekliyoruz. Bu sene fiyatı yükselen ürün elma oldu. Yerli piyasada elma yok denecek kadar az. Bu nedenle 50 kuruşluk bir artış yaparak 3,5 liradan satışa sunduk. Yerli muzu 7, ithal muzu ise 13 liradan müşterilere sunuyoruz” dedi.

DOMATES 3,5 LİRA

Pazarcı Mehmet Beştaş ise, domatesin geçen sene 6 liradan satıldığını hatırlatarak, bu yıl ise söz konusu ürünün fiyatının 3,5 liraya kadar düştüğünü söyledi. Çeri ve pembe domatesin 4-5 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı bulduğunu anlatan Beştaş, ‘’Fiyatlar uygun. Ancak buna rağmen vatandaşlar alışveriş yaparken ürünlerden yarım kiloluk ya da kahvaltıda yiyecekleri kadar alıyor” diye konuştu.

EN PAHALI ÜRÜN BRÜKSEL LAHANASI

Marul, tere ve rokanın 2 lira olduğuna dikkati çeken pazarcı Tayfun Yılmaz, maydanoz ve yeşil soğanın 1 liradan satışa sunulduğunu vurguladı. Yılmaz, ‘’Havuç 2,5 lira, ıspanak 4 lira, pırasa ise 3 liradan tezgahlarda yer alıyor. Normalde 7 liradan satılan karnabahar ve brokolinin ise fiyatları düşerek 5 liraya indi. Şu an en pahalı ürün 8 lira ile Brüksel lahanası” şeklinde konuştu. Soğan ve patates fiyatlarının nakliye, yer maliyetleri gibi nedenlerden dolayı geçen yıla göre yüzde 60 oranında zamlandığını ifade eden pazarcılar, soğuk havanın işleri olumsuz etkilediğine işaret etti. Vatandaşların pazara gitmediğinden dert yanan pazarcılar, gelenlerin de çok az miktarda ürün aldıklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X