Pazarlarda sıkı denetim

Nilüfer Belediyesi ekipleri Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alarma geçti. Toplum sağlığı adına vatandaşları bilgilendiren ekipler, kamuya açık alanlarda dezenfekte çalışmalarını da sürdürüyor.

Pazarlarda sıkı denetim

Özellikle vatandaşların yoğunluk oluşturduğu market ve pazarlarda sıkı denetimler yapılıyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge gereği, Nilüfer ilçe sınırlarında kurulan semt pazarlarında 3 metre kuralına yönelik denetimleri aralıksız sürdürülüyor. Pazarcıların maske ve eldiven takmalarını sağlayan zabıtalar, vatandaşları da tezgahlardaki ürünlere dokunmamaları ve pazarlara çocukları ile gelmemeleri konusunda uyarıyor. Zabıta, vatandaşlara, uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürlerin de ulaşmasını sağıyor. Yine genelge gereği kapatılan parklarda da denetimlerini sürdüren ekipler, çocuk oyun alanları ve spor aletleri ile halı sahaların kullanılmaması için de önlem aldı.

ERDEM’DEN DUYARLILIK ÇAĞRISI…

Nilüfer Belediyesi olarak halk sağlığı adına olağanüstü önlemler aldıklarını dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, duyarılılık çağrısında bulundu. Erdem, “Halk gıda ihtiyacını karşılamak zorunda. Ancak bu ihtiyaçlarını karşılarken Nilüferli vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Esnafımız maske ve eldivenle çalışsın. Pazara giden vatandaşlarımız ürünlere dokunmasın, her temas bir risktir. Vatandaşlarımızdan pazarlara çocuklarını götürmemelerini de rica ediyoruz. Herkes en üst düzeyde önlemini alırsa, bu salgından dayanışma içinde korunacağımıza inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X