Pazaryerine bomba yağdı

Irak’ın Suriye sınırında savaş uçakları pazaryerini bombaladı. ‘Yanlışlıkla’ düzenlendiği açıklanan saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 55 kişi hayatını kaybetti.

Pazaryerine bomba yağdı

Irak’ın batısında DEAŞ kontrolündeki El Kaim kentine düzenlenen hava saldırısında ‘yanlışlıkla’ bir pazaryerinin hedef alınması sonucu 55 kişi yaşamını yitirdi.

El Kaim kentindeki sağlık görevlileri, toplam 3 saldırıda hayatını kaybedenlerden 12’sinin kadın 19’unun çocuk olmak üzere ölü sayısı sayısını 55 olarak açıkladı. Anbar milletvekillerinden Muhammed Karbouli saldırıda 60 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Saldırının Irak Ordusu tarafından mı yoksa ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarınca mı düzenlendiği ise netlik kazanmadı. 

HEDEF CAMİYDİ

Iraklı ordu yetkilileri Irak ordusuna ait uçakların yanlışlıkla sivilleri hedef aldığını belirtti. Anbar vilayet meclisi başkanı Eid Ammash da, saldırıyı Irak uçaklarının gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak bazı milletvekilleri uçakların ABD öncülüğündeki koalisyona ait olduğunu iddia etti. Uçakların DEAŞ’ın üs olarak kullandığı bir camiyi hedef almak isterken yanlışlıkla pazaryerini vurduğu belirtildi. 

MUSUL OPERASYONU

Öte yandan ordunun Musul’u DEAŞ’tan geri almak için başlattığı operasyon sürüyor. Irak güvenlik güçleri, Peşmergeler, Sünni Arap aşiretleri ve Şii milislerden oluşan 50 bin kişilik bir güç, 17 Ekim’de başlayan operasyonda farklı kollardan ilerleyerek Musul’u ele geçirmeye çalışıyor. Operasyona ABD öncülüğündeki DEAŞ’la mücadele koalisyonu da havadan ve karadan destek veriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X