Pazaryerliler boza içip çiftetelliyle çoştular

Bursa Bilecik İli Pazaryeri Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 6. “Boza Gecesi” çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Pazaryerliler boza içip çiftetelliyle çoştular

HALİL ÖZÇOBAN

 

Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede konuşan Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ‘Bizler Pazaryerililer olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Dışarıda olan hemşehrililerime birbirleriyle dayanışma içinde olduğunda her şey daha güzel olacak, daha kolay olacak. Bu gecede hep beraber olmaktan mutluluk duydum’ dedi.

Bursa Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Turan da, “Bu gece derneğimizin 6. Boza ve 10. kuruluş yılını kutluyoruz. 10 yıl önce bir avuç insanın çıktığı dernekleşme yolu, bugün böylesine büyük bir birlik ve beraberliği ortaya çıkarmıştır. Bilecikli olarak kültürümüzde var olan dostluğun, var olan dayanışmanın, var olan kardeşliğin, var olan edebin, var olan ahlakın ve yüzyıllardan beri ilmek ilmek dokunan adet ve göreneklerimizin dile gelmesi olarak görüyoruz” dedi.

Boza gecesinde davetlilere 3 bin boza, 300 kilo helva, 300 tane de keyfiye dağıtıldı. Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar, yöre sanatçısının şarkıları, folklor ekiplerinin gösterileri ve pazaryerliler çiftetelli oynayarak hünerlerini sergilediği gecede, emeği geçenlere da plaketler törenle verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X