Pedallar Misi sokaklarıyla buluştu

Türkiye Bisiklet Federasyonu yarış takviminde yer alan Uluslararası Nilüfer Dağ Bisikleti Kupası, Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Gümüştepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Kupa kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.

Pedallar Misi sokaklarıyla buluştu

Spor Kenti Nilüfer önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.Nilüfer Belediyesi ile Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Nilüfer Dağ Bisikleti Kupası kıyasıya bir mücadele içinde geçti. Gümüştepe Mahallesi’nde (Misi) düzenlenen yarışlarda yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 200 sporcu pedal çevirdi. Yıldız erkekler, genç erkekler, master erkekler, elit erkekler ve bayanlar kategorilerinde sporcular Gümüştepe Mahallesi sokaklarında yarıştı.

Kupa yarışı sonunda genç bayanlar kategorisinde Alanya Doğa Sporları Kulübü’nden Ayşe Çakır, joniour kategorisinde Oğuzhan Tiryaki, yıldız bayanlar kategorisinde Salome Malzki, master erkek a kategorisinde Gökhan Uzuntaş, master erkek b kategorisinde Bora Tirki, U-15 erkek kategorisinde Tahir Buğra Yiğit, U-17 erkek kategorisinde Nilüfer Belediyespor Kulübü’nden Sinan İli, elite-men kategorisinde FCS Cycling takımından Helmig Christian ve elite-women kategorisinde de Esra Kürkçü ipi göğüsleyen isim oldu. Sporculara kupalarını ve madalyalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Aydın ve Gümüştepe Mahallesi Muhtarı Yakup Gürgen verdi.

Bisikletlilerin kıyasıya mücadelesini izlemekten büyük keyif aldığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sporcuları tebrik etti. Nilüfer’de bisiklet kullanımını artırmak için çok sayıda projenin altına imza attıklarını belirten Bozbey, okullarda düzenledikleri ‘En Çalışkan Kim?’ projesiyle de her yıl 500 öğrenciye bisiklet verdiklerini kaydetti.

Nilüfer’de bisiklet yollarının 130 kilometreye ulaştığına dikkat çeken Başkan Bozbey, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bisiklet yolları ile ilgili belediyelere verdiği sözü hatırlattı. Bozbey, “Bisiklet yollarımız şu anda 130 kilometreye ulaştı. Daha önce Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu 1 metreye bir bisiklet sözü vermişti ama bizim talep yazımız kendisine gidince yeni kriterler getirdi. O zamanki bisiklet yolu uzunluğumuza göre Nilüfer, 120 bin bisikleti hak ediyordu” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X