‘PEGIDA Almanya adına konuşamaz’

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, PEGIDA’nın Almanya adına konuşamayacağını söyledi.

‘PEGIDA Almanya adına konuşamaz’

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, geçen yılın ekim ayında Dresden’de ortaya çıkan ”Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) hareketinin Almanya’nın uluslararası platformdaki imajına zarar verdiğini belirtti.

Bild am Sonntag gazetesine demeç veren Steinmeier, ”PEGIDA yurt dışında çok zarara neden oldu” dedi.

PEGIDA’nın tutumunun kendisini sinirlendirdiğini söyleyen Steinmeier, PEGIDA’nın, “Almanya’da kimsenin istediğini söyleyemediği veya kimsenin kimseyi dinlemediği” iddiasının doğru olmadığını vurguladı.

Steinmeier, PEGIDA’nın saçma taleplerle ülkedeki endişeleri çoğaltmayı amaçlayanlara hizmet ettiğine dikkati çekerek ”Buna maalesef yabancı ve Müslümanlara karşı olan kışkırtma da dahil” ifadesini kullandı.

Bu hareketin yabancı düşmanlığı ve ırkçı söylemlerle Almanya’ya ne kadar zarar verdiğinin küçümsendiğine işaret eden Steinmeier, PEGIDA’nın sessiz çoğunluk olmadığını kaydetti.

Yurt dışındaki ziyaretlerde sürekli bu hareket hakkında sorulara muhatap olduğunu anlatan Steinmeier, PEGIDA’nın Almanya adına konuşamayacağına işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X