PEGIDA’ya ‘darağacı’ soruşturması savcısına tehdit

Dresden Savcılığı Sözcüsü Sebastian Gemkow, ırkçı PEGIDA’nın (Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) 12 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirdiği gösterisi sonrası açtığı “darağacı” soruşturması nedeniyle tehdit ve hakaret içeren e-mailler geldi

PEGIDA’ya ‘darağacı’ soruşturması savcısına tehdit

Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Gemkow, savcılığın tehdit dolayısıyla e-mailleri gönderen kişilerin kimliklerini belirlemek için soruşturma başlattığını belirterek, “Savcıların ve hakimlerin tehdit edilmeleri ve hakarete maruz kalmaları kabul edilemez” dedi.

Öte yandan, Dresden Savcısı Jan Hille de yapmış olduğu açıklamada, kendilerine, “sizin için de ilmiği bağladık”, “hepinizi alacağız” ve “hesap günü gelecek” şeklinde tehdit mesajlarının geldiğini kaydederek, bir mesajda da kendisinin “silahla vurulmakla” tehdit edildiğini söyledi.

PEGIDA tarafından Dresden şehrinde 12 Ekim Pazartesi günü düzenlenen gösteride Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel’in isimlerinin yazılı olduğu pankartlar darağacına asılmıştı.

Dresden savcılığı açılan pankartların kamu barışını tehdit ettiği ve insanları suça yönelttiği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X