Pence: Kuzey Kore en tehlikeli tehdit

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore’yi Asya Pasifik’te barış ve güvenliğe ‘acil ve en tehlikeli tehdit’ olarak nitelendirirken, Kuzey Kore sınırındaki Çin bombardıman uçaklarında olağanüstü bir hareketlilik olduğu iddia edildi.

Pence: Kuzey Kore en tehlikeli tehdit

Kuzey Kore ile ABD arasında nükleer gerginlik sürerken, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore’yi Asya Pasifik’te barış ve güvenliğe ‘acil ve en tehlikeli tehdit’ olarak nitelendirdi. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile görüşen Pence, tüm seçeneklerin masada olduğunu anlattı. Pence, ‘ABD, Avustralya ile yakın çalışmaya devam edecek. Bölgedeki müttefiklerimiz ve Çin ile rejim üzerinde ekonomik ve diplomatik baskı oluşturmaya çalışıyoruz’ dedi.

‘DÜNYANIN GÖZÜ PEKİN’DE’

Başbakan Turnbull ise Kuzey Kore yönetimini, ‘Pervasız ve tehlikeli rejim bölgemizin barış ve istikrarı risk altına sokuyor’ sözleriyle eleştirdi. Kuzey Kore’nin etkilenmesi için Çin’in baskı yapması gerektiğini vurgulayan Turnbull, dünyanın gözünün Pekin’de olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Kuzey Kore sınırındaki Çin bombardıman uçaklarında olağanüstü bir hareketlilik olduğu iddia edildi. ABD’li yetkililer, durumun kaygı verici olduğunu ifade ettiler. Çin yönetimi ise iddiaları yalanladı. Kuzey Kore uydu görüntülerinde de Pungyeri Nükleer Test alanında da hareketlilik olduğu kaydedilirken, ülkenin Dışişleri Bakanlığı da ABD’ye karşı duracak nükleer güce sahip olduklarını ifade etti. ABD’nin bölgeye gönderdiği savaş filosunun ise bir hafta içinde Kore yarımadasına ulaşması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X