Peres’in Fas ziyaretine tepki yağıyor

İsrail eski cumhurbaşkanı Peres’in Fas’ı ziyaret edeceğinin ilan edilmesi, ülkedeki sivil toplum örgütleri ve siyasi aktivistlerin tepkisine neden oldu

Peres’in Fas ziyaretine tepki yağıyor

İsrail eski cumhurbaşkanı Şimon Peres’in “Orta Doğu ve Kuzey Afrika İçin Clinton Küresel Girişimi Toplantısı”na katılmak üzere önümüzdeki ay Fas’a geleceğinin duyurulması, ülkedeki sivil toplum örgütleri ile siyasi aktivistlerin tepkisine neden oldu.

AA muhabirine konuşan , Filistin Milli Çalışma Grubu Koordinatörü Halid es-Sufyani, “Peres’in ziyareti, Fas’ın onuruna ve şerefine yönelik bir saldırının yanı sıra bu halkın duygularını ve inancını hiçe sayma anlamı taşıyor” dedi.

Ziyaret konusunda ısrar edilmesi durumunda nasıl bir tavır takınacakları hakkında son kararı henüz vermediklerini belirten Sufyani, ziyaretin iptal edilmesini umduklarını ifade etti.

Filistin Milli Çalışma Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “İsrail eski Cumhurbaşkanının Fas’ta ağırlanması, Filistinliler ile Kudüs’e karşı işlenmiş bir suç ve siyonistlerin işlediği tüm suçlara destek verme anlamı taşır” denildi.

Eski Fas İnsan Hakları Derneği Başkanı Abdurrahman bin Amr, Peres’in ülke topraklarına girdiği anda tutuklanması için Başsavcılığa bir talep sunulması yönündeki çağrıları desteklediğini belirtirken, ülkedeki pek çok sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Halkların Dayanışma İçin Fas Demokratik Ağı da yaptığı açıklama ile “İsrail eski cumhurbaşkanı Peres’in Fas topraklarına girmesinin kesinlikle kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Söz konusu açıklamada “Peres’in Fas’a gelmesi siyonist yönetim ile tehlikeli şekilde normalleşme girişimi, Fas halkının onuruna yapılan bir hakaret ve Filistin halkıyla olan dayanışmasına saldırı” anlamı taşıdığı ifade edilerek, Fas hükümetinden bu “uğursuz” ziyarete engel olmaları istendi.

Sosyal medyada Peres’e “Gelme” kampanyası

Öte yandan Faslı gençler de sosyal medya üzerinden “Katil Peres’in Fas ziyaretini durdurun” adı altında kampanya başlattı. En büyük siyonist terörist olarak nitelendirdikleri Peres’in ülkeye gelmesini istemediklerini ifade eden gençler, “Zalim siyonist yönetim ile ilişkilerin normalleşmesinin büyük bir tehlike olduğunu” belirtti.

İsrail eski cumhurbaşkanı Şimon Peres’in 5-7 Mayıs tarihlerinde Marakeş’te yapılacak Orta Doğu ve Kuzey Afrika için Clinton Küresel Girişimi’nin açılışına katılmak için Fas’a gelmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X