‘Performansımızdan mutluyum’

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Atiker Konyaspor’un ligdeki iyi takımlardan olduğunu ve acil puana ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Fransız teknik adam Adana maçında sakatlanan Ekong’un son durumuna ilişkin de bilgiler verdi.

‘Performansımızdan mutluyum’

Süper Lig’in 14’üncü haftasında deplasmanda 3 Aralık Pazar günü Atiker Konyaspor ile karşılaşacak olan Bursaspor’da teknik direktör Paul Le Guen açıklamalarda bulundu. Atiker Konyaspor maçının zor olacağına işaret eden Fransız çalıştırıcı, “Ligin iyi takımlarından bir tanesi ve acil puan ihtiyacındalar. Bence ligdeki pozisyonları tamamen Avrupa Ligi’ndeki katılımlarına bağlı. Ligdeki durumlarını zora sokan şey Avrupa ligindeki devam eden iddiaları” dedi.

“EKONG KESİNLİKLE SAHADA OLAMAYACAK”

Ziraat Türkiye Kupası’nda dün oynanan Adanaspor maçında sakatlık yaşayan Nijeryalı stoper William Troost-Ekong’un son durumuna ilişkin de bilgiler veren Le Guen, “Atiker Konyaspor karşılaşmasında kesinlikle sahada olamayacak. Dün oyundan çıktı. Bugün de öğleden sonra MR taraması var. Hayale kapılamam, çok büyük ihtimalle oynamayacak. Harun ve Agu’nun eksikliğinin üstüne gelmesiyle beraber bizim için çok büyük bir eksiklik. Ekong da çok önemli, en iyi oyuncularımızdan bir tanesi. Savunma anlamındaki omurgalarımızdan eksik bir şekilde sahaya çıkmak zorunda kalacağız ama eksiklerimizden, oynatamadığımız oyunculardan şikayetçi olmaktansa onların yerine oynayacak oyunculara güvendiğimizi hissettirmeye çalışacağım” diye konuştu.

Le Guen ayrıca, sakatlık konusunda ligdeki birçok takımdan daha iyi durumda olduklarını söyledi.

Adanaspor karşılaşmasında alınan 2-0’lık galibiyetten dolayı mutlu olduğunu kaydeden Fransız teknik adam, “Kadromuz ilk 11’imizde düzenli olarak oynayan oyuncularla genç oyuncularımızın bir karışımıydı. Performansımızdan mutluyum. Mutlaka ki daha iyi olması gereken oyuncular ve daha iyiye gitmesi gereken şeyler var takımımızda” ifadelerini kullandı.

“KARARLARI BEN VERECEĞİM”

Adanaspor’a karşı 2-0’lık galibiyette 2 gol atan Furkan Soyalp’in durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Paul Le Guen, şunları söyledi: “Ligde de oynayabilecek seviyede. Furkan’ın dünkü iki golüne rağmen kendini geliştirmesi gereken hala çok fazla şey var. Daha az top kaybetmeli, saha içinde daha doğru daha etkili kararlar almalı. Kendisi de bunun farkında. Devamlı iletişim halindeyiz. Belki yakın zamanda bir Süper Lig karşılaşmasında ilk 11’de de görebiliriz ama o pozisyonda gerçekten çok büyük bir rekabet var. Pablo gibi Badu gibi oyuncularla rekabet etmek zorunda. O rekabetin sonundaki kararları da yine ben vereceğim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X