Personele tehlikeli atık eğitimi

Büyükşehir Belediyesi’nin insan sağlığı ve çevreye zarar verebilecek tehlikeli atık kaynaklarını oluşturan birimlerinde görevli personele, Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından atık yönetimiyle ilgili eğitim verildi.

Personele tehlikeli atık eğitimi

Tutuşabilen, enfeksiyon yapan, tahriş edici, zararlı, toksik, kanserojen, korozif gibi tehlikeli kabul edilen özelliklere sahip atıklardan yönetmelik gereği üreticisi sorumlu tutulurken, diğer atıklarla karıştırılmadan sınıflandırılarak ayrı olarak toplanması gereken bu atıklar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisans almış firmalarca taşınarak bertaraf edilmeli.

Bu konu üzerinde hassasiyetle duran Büyükşehir Belediyesi’nde başlıca tehlikeli atık kaynakları olan Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı birimlerde çalışan personele yönelik “Tehlikeli Atık Ve İş Güvenliği” konulu eğitim verildi.

Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmasında; tehlikeli atıkların tanımları, etkileri, toplanma şekilleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı bertaraf ve/veya geri kazanım tesisine teslim edileceği sürece kadar yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X