Peşmerge: Bizden bu kadar

Musul operasyonunun dokuzuncu gününde, peşmergeden ‘Biz ilerlemeyi tamamladık’ açıklaması geldi. Şehir merkezine doğru Irak ordusu ilerleyecek.

Peşmerge: Bizden bu kadar

Kuzey Irak basını Tiz Kharabi Gawra ve Tiz Kharabi Bchuk bölgelerinin de Peşmerge kontrolüne geçmesinin ardından Kürt güçlerinin Musul’daki ilerlemesinin durduğunu yazdı.  Rudaw TV kanalına konuşan bir Peşmerge komutanı, ‘Bu, Başkan Barzani’nin bize ilerlememiz için hedef koyduğu son nokta. Eğer emir gelirse daha ilerleriz. Fakat şu an burada kalacağız’ dedi. 

Musul’un demografik yapısından dolayı, kent merkezine yaklaştıkça DEAŞ’ı temizleme görevini bütün Irak’ı temsil etmesi öngörülen merkezi ordunun üstleneceği belirtilmişti. 

DEAŞ’ı Irak’taki son kalesi Musul’dan temizleme amaçlı operasyon geçen pazartesi Kürt güçleri, Irak ordusu ve Şii milisler tarafından başlatılmıştı. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun havadan destek verdiği operasyonun, Musul merkezine ulaşıldığında sokak çatışmalarına dönüşmesi bekleniyor. DEAŞ, Ninova vilayetinin başkenti Musul’u 2014’ten bu yana kontrol ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X