Peşmerge ile PKK arasında çatışma

Irak’ın dağlık kesimlerinde, PKK ile İKDP arasında mevzi kapma nedeniyle çatışma çıktı.

Peşmerge ile PKK arasında çatışma

Erbil’e bağlı Hinere ve Keleşin bölgelerindeki çatışmada, İKDP’nin 2 üyesinin PKK’lılar tarafından öldürüldüğü belirtildi. 

PKK’nın bir süredir partilerine bağlı Peşmergeleri kuşatma altında tuttuğunu ve üyelerinin yerleştiği Hinere, Keleşin ve Sakar bölgelerini terk etmelerini istediğini belirten İKDP Yöneticisi Muhammet Salih Kadiri, “Bölgede kalmaya devam ettiğimiz için, PKK, sabah Peşmergelerimize saldırdı. 2 arkadaşımız şehit oldu. Biz de mecburen kendimizi savunmak zorunda kaldık” dedi.

‘KARARLIYIZ’

PKK militanları ile İKDP Peşmergeleri arasında bir süredir alan hakimiyeti ile ilgili gerilim yaşandığını ifade eden Kadiri, “Kandil Dağları’nın İran ve Irak sınırlarında kalan bölümünde karargah kurmak isteyen İKDP Peşmergeleri, PKK militanlarının engeliyle karşılaştı. Peşmergelerimiz kuşatma altına alındı. Bunun sonucunda çatışma yaşandı. Çatışmalar devam ediyor. PKK bizi oradan çıkarmak istiyor. Ancak biz, orada askeri merkez kurmakta kararlıyız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X