Peşmerge ile PKK çatıştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin partisi İKDP’ye bağlı Kürtlerle PKK arasında çatışma çıktı.

Peşmerge ile PKK çatıştı

Irak’ın Sincar ilçesine bağlı Sınune kasabası yakınlarındaki Hanesur bölgesinde Suriyeli Peşmergelerin, terör örgütü PKK’ya bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ile çatıştığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre İKDP tarafından eğitilen Suriyeli Peşmergeler, Sincar’da terör örgütü PKK’ya bağlı YBŞ tarafından kontrol edilen bir bölgeye girdi. Bunun üzerine iki taraf arasında çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ve yaralananlar olduğu gelen bilgiler arasında. 

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan bir güvenlik yetkilisi, Sincar’ın  Hanesur bölgesindeki çatışmanın sabah 7’de patlak verdiğini, her iki tarafta da ölü ve yaralılar olduğunu söyledi. 

Bölgede yaşan sivillerden bazılarının Şengal Dağı’na doğru kaçmaya başladığı da belirtildi.

 

ANKARA TAKİPTE

Sincar’daki Peşmerge ve PKK arasındaki çatışma Ankara’nın da yakın takibinde. Konuya ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı terör örgütü PKK’nın ortak tehdit olduğunu söyledi.  Çavuşoğlu, “PKK Kuzey Irak’ta da oradaki meşru bölgesel yönetime karşı bir tehdittir. Hatta bazı ülkeler tarafından da kullanılmaktadır. Yani şu andaki yönetime karşı kullanılmaktadır. Bu bir gerçektir. Dolayısıyla Türkiye’ye de bir tehdittir. Dolayısıyla PKK tehdit olarak devam ettiği sürece de PKK ile mücadele etmek elzemdir,  kaçınılmazdır” dedi. 

Irak-Suriye sınırında biliniyor

Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak-Suriye sınırında yer alıyor. Terör örgütü PKK, Ağustos 2014’te DEAŞ’ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X