Peşmerge IŞİD mevzilerine saldırdı

Irak’taki Kürt Peşmerge birlikleri, Kerkük çevresindeki IŞİD mevzilerine saldırdı.

Peşmerge IŞİD mevzilerine saldırdı

BBC Türkçe’nin haberine göre, Kürt yetkililer, operasyona ABD öncülüğündeki koalisyonundan da hava saldırılarıyla destek verdiğini söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kerkük Valisi Necmettin Kerim cepheden yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada saldırının amacının Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının petrol zengini Kerkük’ten uzaklaştırmak olduğunu ifade etti.

Cepheden bildiren Reuters muhabiri, Kürt Peşmerge güçlerinin kentin batısında ilerlediğini ve Mala Abdullah ile Tel Ward bölgelerindeki köyleri ele geçirdiklerini belirtti.

Kerkük’teki güvenlik kaynaklarının aktardığına göre Kerkük’ün kuzeybatısındaki Karabarut’ta Peşmerge ve IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

‘IŞİD Kerkük’te 20 kişiyi öldürdü’

Diğer yandan, AFP haber ajansının bir istihbarak görevlisi ve iki bölge yetkilisine dayandırdığı habere göre IŞİD, Kerkük’te örgüte karşı savaşmak için Şii güçlerin ağırlıkta olduğu Halk Hareketi birliklerine katılmak isteyen 20 kişiyi öldürdü.

AFP, IŞİD’in öldürdüğüne dair yetkililerin verdiği bilgilerin bağımsız kaynaklar tarafından teyit edilemediğini belirtiyor ve sosyal medyada olayla ilgili olduğu ifade edilen fotoğrafların paylaşıldığına dikkat çekiyor.

Peşmerge güçleri, Kerkük’ü Ağustos ayında IŞİD’den geri aldı.

Irak ordusu birlikleri ve Şii milis gruplar da Kerkük’ün güneyinde, Tikrit’e bağlı Selahattin vilayetinin geri alınması için IŞİD’le mücadele ediyor.

BBC Orta Doğu editörü Sebastian Usher, birkaç hafta önce Kerkük’ü tehdit eden cihatçıların Peşmerge güçleri tarafından püskürtüldüğünü belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X