Peşmerge mevzilendi

Bir süre Suruç`ta bekledikten sonra Kobani`ye giren peşmerge güçleri, kentin batısındaki bir binayı karargah olarak kullanıyor. Farklı noktalara mevzilenen birlikler, IŞİD mevzilerini füze ve kartuşa sistemiyle vuracak.

Peşmerge mevzilendi
Irak’tan gelen ve iki gündür Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bekleyen peşmerge güçleri Kobani’ye girişlerinin ardından kasabanın batısındaki bir binayı merkez olarak belirledi.
 
Buradan birlikleri Kobani’nin çeşitli boktalarına sevk eden peşmerge güçleri IŞİD’in olası saldırılarına karşı mevzilendi.
 
K. Irak’taki Peşmerge güçlerinin üst düzey yetkilileri, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşmak için giden peşmergelerin, görev alanlarının da belirlendiğini kaydetti. Bir süre önce Almanya ordusu tarafından eğitilen peşmergelerin, Kobani’ye giden grubun arasında yer aldığı kaydedildi.
 
FÜZEYLE VURACAKLAR
 
Alman askeri tarafından füze ve kartuşa sistemi eğitimi alan peşmergeler, Kobani’de IŞİD mevzilerini füze sistemiyle bombalayacak. Bunun dışında peşmerge, koalisyon güçleriyle de irtibatı sağlayıp, savaş uçaklarına IŞİD ait mevzilerin nokta yerlerini paylaşacak.
 
Peşmerge ile IŞİD arasında şu ana kadar herhangi bir sıcak çatışma yaşanmadığı bildirildi. Koalisyon uçakları da peşmergenin girişinden bu yana herhangi bir bombardıman gerçekleştirmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X