Peşmerge’den IŞİD saldırısı

Kürt peşmergelerin, Irak’ın kuzeyindeki Kerkük vilayetinde IŞİD güçlerine karşı büyük bir saldırı başlattı.

Peşmerge’den IŞİD saldırısı

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) yaz aylarında bölgeden çekilmesini sağlayan peşmergeler, kazanımlarını muhafaza etmeye ve terör örgütünü amaçlıyor.

Peşmerge güçleri Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) Kerkük’ten tamamen çıkarmak için operasyon başlattı.

Başkent Bağdat’ın 175 kilometre kuzeyindeki Dakuk kasabasında dün sabaha karşı saldırıya geçen, peşmergenin, IŞİD militanlarının Elbu Necm köyünden çıkardığı, yakındaki bir diğer köyde ise çatışmaların sürdüğü bildirildi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yakın Rudaw haber ajansı ise operasyonlarda en az 18 IŞİD militanının öldürüldüğünü ve Dakuk kasabası yakınlarında en az 10 köyün geri alındığını yazdı.

Rudaw’a konuşan Peşmerge komutanı Cafer Mustafa ‘IŞİD Kerkük’ten tamamen çıkarılana kadar durmayacağız’ dedi.

HAVA DESTEĞİ

Dün sabaha karşı başlayan operasyonlara ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun da havadan yoğun destek verdiği ifade edildi. 

Ancak Kerkük vilayetinin önemli bir bölümü hala IŞİD’in kontrolünde.

30 SİVİL KAÇIRILDI

Öte yandan Suriye’nin Rojava bölgesine bağlı Kobani kentinde IŞİD’in 30 Kürt sivili kaçırdığı bildirildi.  Kolan köyüne iki gün önce ağır silahlarla gece saatlerinde baskın yaparak 30 sivili kaçıran IŞİD militanları insanları dövdüğü iddia edildi. Kaçırılanların nereye götürüldükleri konusunda herhangi bir bilginin olmadğı belirtilirken, bölgeye YPG’nin de köye takviye yaptığı belirtildi. YPG’nin  savunmasında olan Kolan köyü, Kobani’nin güneyine 70 kilometre mesafede bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X