Peşmergenin geçişi ertelendi

IŞİD`le savaşmak üzere Kobani`ye gidecek olan 150 peşmergenin geçişi ertelendi. Ertelemenin nedeni Türkiye ile çözülmeyi bekleyen `teknik` konular olduğu belirtildi.

Peşmergenin geçişi ertelendi
Ağır silahlı 155 kişilik peşmerge gücü Kobani’ye bugün ya da yarın geçecek.
 
Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani’ye geçişinin ertelenmesinin nedeni Türkiye ile henüz çözülemeyen bazı ‘teknik’ konular olduğu öne sürüldü.
 
Edinilen bilgiye göre, peşmergenin elindeki ağır silahları bölgede IŞİD’e karşı savaşan YPG güçlerine vermemesi konusunda ABD ve Türkiye’ye garanti verildi. Kürt Bölgesel Yönetimi’nden bir yetkili, peşmergeler Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin kardeşi Sihad Barzani tarafından komuta edileceğini belirtti. Yetkili ayrıca, peşmergenin Irak’tan ayrılmasından önce birkaç konunun daha çözülmesinin beklendiğini söyledi.
 
EN GEÇ SALI
 
Peşmerge Sözcüsü Helgurt Hikmet, Kobani’ye gidecek peşmerge gücün 155 kişiden oluşacağını ve peşmergelerin karayoluyla gideceğini söyledi. Hikmet, ‘ Tam günü belirtemiyoruz, çünkü o gün gelir, bir aksilik çıkarsa ve gidemezsek olmaz. Önemli olan bu güç yola çıkıyor ve gelecek hafta başında, en geç hafta içinde yola çıkacak. Salıya kadar oraya ulaşmış olacak. 155 kişilik bir ekiptir ve karayoluyla gidecekler. Tam olarak nereden gideceklerini söyleyemem’diye konuştu.
 
HEM EĞİTİM HEM SAVAŞ
 
Peşmerge Sözcüsü Helgurt Hikmet ağır silah uzmanlarından oluşan gücün yeterli olduğunu ve bunların bölgede eğitim de vereceğini açıkladı. Kendilerinin Kobani’ye daha fazla güç göndermek iztediklerini ancak, gruptakilerin buna soğuk baktığını ifade etti.
 
Hikmet ‘ Onlar ağır silah istediler, bunun için fazla bir güç istemiyorlar. Göndereceğimiz her silahı kullanmak için iki, üç kişi yeter’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X