Peşmergenin gidişi askeri sır

Kobani`ye gidecek peşmergenin bugün yola çıkacağı iddia edilirken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bunu yalanladı. Peşmerge Bakanlığı `Kim konuşursa konuşsun, reddediyoruz` dedi.

Peşmergenin gidişi askeri sır
Çatışmaların sürdüğü Kobani’ye Türkiye üzerinden gitmesi planlanan 150 peşmergenin bugün yola çıkacağı iddia edildi. Son hazırlıkların tamamlandığı ve Türkiye üzerinden Kobani’ye gidecek ilk birliğin hazır olduğunu ifade edilirken, peşmergelerden oluşan ilk birliğin bugün ağır silahlarla yola çıkacağını öne sürüldü.
 
AÇIKLAMA YALAN
 
Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver’den bu haberlere yalanlama geldi.
 
Yaver, Peşmerge’nin ne zaman yola çıkacağı ve gönderilecek silahlara ilişkin açıklamaların yalan olduğunu söyledi. Bu konunun askeri sır niteliğinde olduğunu ve hiçbir şekilde açıklanmadığını belirten Yaver, ‘Peşmergenin gidiş zamanı, saati ve yanında götüreceği silahların türü ile ilgili açıklamalar bilgimiz dışında yapılıyor. Bunlarla ilgili hiçbir açıklamamız ve bilgilendirmemiz olmamıştır’ şeklinde konuştu.
 
SINIRA HAVAN SALDIRISI
 
Kobani’de YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar aralıksız sürerken, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda da sıcak saatler yaşanıyor. IŞİD’in dün ateşlediği havan topları sınır kapısı yakınına, biri de Mürşitpınar Mahallesi’ndeki bir parka düşerken, saldırılara YPG karşı koymaya çalışıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise Suriye ve Irak’ta örgüte yönelik hedefleri bombaladı. Suriye ve Irak’ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.
 
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM), Suriye’deki IŞİD militanlarına karşı 6 hava saldırısı düzenlediğini, Irak’taki hedeflere de yine savaş ve bombardıman uçakları ile insansız hava araçlarını kullanarak 12 hava saldırısı düzenlediğini kaydetti. Suriye’de Kobani yakınlarında düzenlenen 6 saldırıda 3 IŞİD birliği vuruldu ve örgüte ait bir araç imha edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X